KaWan ;)

Farah Diana
7 May 1991
Selangor
Bachelor of Accountancy, UiTM KBM
My tears are still falling from my eyes, this is not about wishing you'd come back to me, and it is not about wishing someone would notice me. This is about surviving. This is about simply getting through tomorrow.

Saturday, July 16, 2011

Cute and funny cat ;)

i love cat !
cute,sweet and make me feel calm when i have any problem ;)


haha..tiba....recently ade membe gua pgi tunjok kat gua stu video penoh ngn koceng... gua punya la tension, tetibe lepas tgk gua ase homesick nak blek umah plak.... hhaaaaaiiiiiihhhhh ~

acely gua boley kater busy gak skrang, tapi cam bese la, tgn ni gatal nak menaip time2 busy gak, sbb klu free gua busy maen game ngn on9, and mcm2 aktiviti membuang mase yang laen.... haha
tpi gua tak kesah la, kejap je kot...gua nak citer pasal koceng gua.... nyiahahahahahaha....

my  last cat ;(
first, best owh ade kuceng.... seriously beeeeeeesst.... acely, klu nak kater gua suke koceng, tak gak.... gua suke binatang, just that kuceng ni snang nak bela..... tak cam burong or ikan, kene kurong dorang dalam sangkar and akurium... tak best laaa.... sian kat dorang....
first yg best pasal kuceng2 gua.... dorang igt gua... haha... kuceng2 gua tak gaul ngn org luar, in other words, dorang jinak ngn family membe je.... ngn org luar dorang takot...bile gua tak blek umah.., takde la dorang cuak lari bile tgk gua, okay je manje2... kire dorang igt la...wlu pon dah stahon tak tgk muke gua...
satu bende nak citer pasal kuceng, dorang cam org gak..... ade perangai masing2.... pemalu, pendiam, friendly, manje, sombong... sume ade.... diorang ni manje lebih2 sket.... ade sekor, slalu kejot gua bgn subuh, *mane tak bgon, die pgi maen atas muke gua!!!* so bile gua bgn sembahyang die gi tido atas katil gua, bile gua hbes smayang, gua join skali tido pas suboh ngn die... hahahaha, bangang. yg sekor ni slalu masok bilek gua, mmg die baek semacam ngn gua.... tpi laen kuceng, lean prangai, yg laen pon ade yg baek ngn gua in certain ways...

satu hal pasal kuceng, DIORANG SGT SUKE TUAN DIORANG...maybe bile aku angkat dorang ltak atas riba, ade yg lari turon bawah.... tpi the fact is, dorang mmg suke dudok dekat2 ngn tuan diorang... contoh bile aku dok kat luar rumah bace buku, most probably akan ade 2 3 kuceng yg lepak2 berdekatan ngn gua.... like dorang just datang, and duduk sbelah gua... the thing is, dorang ley je lepak2 tempat laen, and mule2 aku dok kat situ, takde sekor pon kuceng2 gua lepak kat situ, then few minutes after that, ade la plak 3, 4 ekor dtg mlepak.....

lagi stu pasal kuceng, dorang sgt2 memahami.... gua jarang stress kat rumah, sbb bile dok kat rumah,mane nak stress.... tpi ade gak skali gua stress tahap gaban nye mega... punye la stress smpi tak tau nak buat pe... then gua decide nak mlukis, tak pasal sekor kuceng gua lompat naek atas meja, dok atas kertas gua nak menconteng tu... gua pon panas la... tpi gua tak marah kat kuceng2... mcm la dorang paham... *ye, mmg dorang paham... ngok* ... tpi lepas tu bru gua prasan, at that moment, ade 2 ekor kuceng masok bilik gua, lepak ngn gua, termasok yg dok atas meja kononnye menghalang gua mlukis *cewah* kuceng2 gua jarang lepak dlm blik gua pada mase yg same...kalu dah ade sekor, yg laen akan klua or takkan masok... 
berbalik kepade situasi gua stress tdi... yg sekor dok atas meja gua ni, gua letak die kat bawah pon die pgi lompat balek naek dok depan gua....then gua piki blek, klu mlukes pon, hilang ke stress?? so gua tak mlukes... gua layan je kuceng depan gua tu...  it does feel a lot more better....


klu nak banding ngn manusia.... JAUUUUHHH BEZA... hahaha..... bile membe kiter emo, kebanyakkan kiter LARI.... biarlah die... biar reda sket emo die tu dlu.... pandai la die settle masalah... bile piki blek, ape yg kuceng gua buat kat gua time tu adalah mengalihkan perhatian gua dari masalah gua, kepade memberi perhatian kat die, tu yg die menggedik depan gua... tpi kiter manusia, bile org emo, kiter biar die sengsorang, lagi la die stress, sbb bile sengsorang, die lgi tumpukan perhatian die kat masalah die, tak pernah kiter nak dok ngn die and alihkan perhatian die kat kiter and said "hey, i got your back... chill dude" then bile emo die dah reda, bru ley piki dgn waras... ini kiter ,bile mmbe emo, kiter lari, tkot kene marah la ape watsoever... apekah?? klaka bile binatang yg aja manusia camne nak buat keje.... but still manusia SOMBONG!!

klu piki balek, stiap binatang yg kiter bela, acely dorang akan bela kiter balek... kiter bela anjing, diorang jage rumah dari pencuri watsoever, kiter bela kucing, dorang jge rumah dari masok ular, biawak, tikus... anjing mane ley lawan ular bai.... kiter bela ayam, diorang jge rumah dari lipas, lipan, anai2... kiter bela ikan, dorang tak bley nak jge kiter blek sbb kiter kurong dorang dalam akuarium... duuuuhhhh.... the thing is, kiter buat baek kat binatang, dorang buat baek kat kite blek....

penah skali blakang rumah gua masok ular tedong.... excited gilar kuceng2 gua nak tibai ular ni... gua ngn bapak gua sibok ngn ular, yg laen sibok ngn kuceng sbb takot dorang pgi lawan ular tu, kang kene patok sape yg susah...kampong gua mane de klinik hewan..

tapi sekarang sume da tinggalkan gua,diorang keracunan makanan agaknya,muntah2x dua tiga har n then~~~
sedih gila bila nampak die maty depan kite,time nyawa nyawa ikan uh,gua da menangis tresak esak kot,betapa sayang nye gua kat kucing..tap apa kan daya,ajal dye da sampai..gua terima seadanya...

2 comments:

  1. even guer ini lelaki, tp suke kucing gak, haha... nape x percaye?

    ReplyDelete
  2. pecaye pecaye...;P ade kucing ke kt rumah?kucing ley ilangkan stress ;)

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...