KaWan ;)

Farah Diana
7 May 1991
Selangor
Bachelor of Accountancy, UiTM KBM
My tears are still falling from my eyes, this is not about wishing you'd come back to me, and it is not about wishing someone would notice me. This is about surviving. This is about simply getting through tomorrow.

Saturday, April 23, 2011

KenAngAn Bercinte ;)


saya mula kenal awak . 
biase jelah kat myspace kawan kawan mcm biase, 
ade orang cakap awak not bad lah, 
saya gelak terbahak2 , ada saya kesah ?
saya bukan kenal awak pun , lagipun masa tu saya ada ramai teman ..
 saya takde pulak cair tengok awak . 
URHH =,="


kita kawan ! kita kawan ! kita kawan ! lama2 kawan , akhirnya ...
taraaaa ...!
kita couple . 
automatically couple ok . 
entah bila , takde tarikh kot couple . haha . betul ! 
tapi awak selalu sakitkan hati saya :(
mesti sehari tak sah tak buat saya sakit hati walaupun saya tak buat salah . 
nak putus cakap , jangan sengaja buat orang sakit hati and terus blah . saya tahu awak ada orang lain . tapi kita still stay together . 
hati saya cakap , saya dah mula sukakan awak . SUKA ?!
ahh mengarut ! =,="
tapi kenapa saya boleh sukakan awak sedangkan mula2 saya takde perasaan apa2 .

 Awak curang ! 
malam nie lah first time air mata saya jatuh kerana awak .
saye stalker ms awak  tengok top fren awak awak letak saye kedue..ade gurlx lain y first. . .
time tu saye da piker bukan bukan tapi saye juz diam lagi..
 ;(

bila hati saya dah give up ,
awak pula yang mengaku and terus terang kat perempuan tu yang saya adalah cinta pertama awak .
kenapa awak buat macam tu ?
agak terkejut & touching jugak lah :/
awak mintak maaf , merayu bagi peluang sekali lagi .
dengan bodohnya , saya terima awak balik .
saya pun tak tahu kenapa saya terima awak .
maybe sebab saya dah sayang awak .
saya memang wanita yang bodoh kan ??
takpe ..... x _____ x


tiap2 hari dan malam awak call saya , saya ada teman untuk mengadu dan bercerita ! awak isi hari2 saya dengan senyuman .
awak dah berubah sedikit dpd awak yang dulu . 
saya dah sayang betul2 kat awak tahu .
awak layan saya dengan baik , calling selalu , caring , semua tu menunjukkan awak hanya ada saya ! :D
saya yakin awak tak layan perempuan lain .
terima kasih awak sebab dah buat saya bahagia ! :)

saya happy tahu .
saya tahu awak pernah mainkan saya , 
tapi at least awak dah buat saya tersenyum .


awak ! saya dengar macam2 cerita pasal awak . 
betul ke awak ? fikiran saya bercelaru ...~ 
saya malu kat dorang . 
saya sedih sangat kena tanggung semua nie .
tak habis lagi ke cerita sedih saya ??
mana satu saya nak percaya ?
jujur , saya percayakan mereka .
tapi awak kenapa menafikan ?!
kalau betul , siapa perempuan tu ??
awak cakap awak da tiggalkan dia???

takpe lah awak , selagi saya tak tengok dengan mata kepala saya sendiri , saya percaya awak ok :) 

Time kite tengah duduk makan kat kedai makan depan b5 tu,
Saya belek2 hp awak n tengok mesej awak,
Awak tau apa yang saya jumpe,
Huuu ;( sangat sedih ,ex awak tu hanta gamba die n msg2 yang wat saya rase sedih,
Saya ingat awak dah tak bhubung lagi dengan dia,
Awak tipu saya ;(
Saya amik no hp gurlz tu
N saya call dia ..
apa yang dia cakap cukup buat hati saya pecah .
dia makwe awak yang awak baru je tinggal .
tapi awak macam biasa , tetap pertahankan kata2 awak .
hmmm , saya dah penat dengan semua permainan nie .
saya lemah wakk ..~ saya benci awak !!
hati saya dah hancur . 
tapi awak tetap egois dengan kata2 awak tu . 
pergi lah awak dengan kata2 benar awak tuu !! 
saya dah tak perlu awak or sape2 lagi .
saya pergi daripada awak ...........................
.


Bukak sem 2 saye kembali pada awak,
Tapi dalam cuti tu saya rapat dengan sorang membe class awak nie,
Die amat baik thdap saya, dalam saya sedih dia selalu ada teman saya,
dengar masalah saye n hiburkan saya,
tapi awak langsung tak mesej saya. ..
n kitorang jadi makin rapat tanpa sedari,
tapi sumpah saya tak cintakan dia sebagaimana saya cinta awak. . .

kerana sayang , saya bagi peluang lagi yang entah ke berapa kat awak .
maybe dorang jealous dengan kita kan ?
mesti dorang fitnah kan pasal awak sebab sakit hati dengan hubungan kita .
saya percaya perempuan tu adalah ex gf awak , 

i'm stupid girl , but i just to be myself that i'm a sincerely girl .


  sweet , bukan ?


semakin hari , kita semakin sayang . 
semakin hari , saya semakin gemuk sebab bahagia . hehe :p
awak lebih loving and caring sekarang selepas kita dah jumpa . 
awak selalu cakap awak sayang saya , 
awak takkan tinggalkan saya sebab awak cintakan saya .
thanks awak .
saya bahagia sangat !!

hari2 saya di uitm nie dah tak sedih+sunyi .
saya ada awak buat saya semangat study .
tiap balik clas je awak tgu saya,
awak cakap awak takot saya kena kebas dengan orang lain ..
walaupun dalam kelas saya asyik conteng nama awak dibuku2 saya ,
tapi result saya cun2 masa tuu .best sangat !
awak selalu bagi support kat saya .
thanks awak :')





Tiap ari kita jumpa,sehari kalau tak jumpe macam tak boleh dah bagi saya,
Tiap minggu juga kite kuar same,
G kuantan n kl,
Saya sayang awak sangat tapi saya tak tunjuk y saya sayang awak,
saya rasa apa yang saya buat nie tak cukup lagi apa yang awak dah lakukan untuk saya . Emm ~
awak jaga saya walaupun sedikit dpd habuk dan debu . 
bagi saya , awak dah cukup caring dan romantik 
walupun awak tak pernah bagi bunga . ngeh3 ! :D 
saya bahagia sangat wakk .
semua orang tahu kita couple , 
huh ~



dekat tengah akhir sem , awak berubah
Ini memang salah saya .
Saya layan laki lain n rapat dengan mereka walaupun saya tau awak tak suka,
Tapi aty saya Cuma ade awak,

awak tak lagi jumpa saya selalu
awak tak lagi tunggu saya 
awak macam menjauhi dpd saya .
mula2 saya agak terasa , saya sedih .
saya nie perempuan lemah kan ?
maybe saya terlalu manja , bukan ? hurm..~
tapi lama2 saya boleh terima tanpa awak disisi saya selalu .
tapi hari2 saya di penuhi dengan duri2 yang tajam
tiap2 hari budak lelaki kacau saya kalau terserempak dengan mereka .
bila saya buat don't know , dorang mengata saya pulak .
mengata pulak kuat2 dan agak pedas di dengar .
kalau dorang kacau dan mengata depan budak lain ,
semua mata tengok saya . sakit hati betul ! saya malu !
saya bukan sombong , 
tapi macam mana saya nak kawan dengan dorang kalau dorang perangai macam @#$% . 
Emm , mana awak ??
bukan sehari dua , tapi tiap2 hari saya kena camtu .
walaupun air muka saya tetap cool dan ceria ,
tapi hati saya sakit ~
sampai telinga saya dah lali dengar semua kata2 dorang . 
saya sorang je tanggung semua nie !


awak memang da benci saya sangat sebab saya skandal ngn mmbe awak tu
macam mana saya nak control perasaan saya
bila bertembung dengan awak pasni ? 
sedangkan saya datang sini kerana awak !! 
TUHAN , tolong aku !!! T,T
dala bape hari je lagi nak final exam part2 time tu,
saya study ntah lah macam mane tapi Alhamdulillah result saya dean.
Syukur sangat sangat.

***************


tahun nie saya jalani hidup di uitm tanpa awak .
saya harap saya boleh focus study tanpa awak disisi ,

tapi saya bukan perempuan yang cepat menangis ,
saya sukar untuk menangis kalau bukan orang yang saya sayang !

saya benci awak ! 
tapi saya tak boleh tipu perasaan saya sendiri ,
dalam saya benci awak , 
SAYA RINDUKAN AWAK :'(
 mereka masih tidak mampu buat saya bahgia .
saya couple dengan macam2 jenis dan status laki ,
dorang lorded , dorang hensem , dorang baik hati , 
dorang anak dato' , dorang topap saya selalu , 
dorang nak kasi saya duit , dorang sayang saya ,
tapi saya tak sayang dorang !!
mereka hebat , tapi awak paling terhebat !
mereka baik , tapi awak paling terbaik !
haa terbaik ? ahh !
saya pun tak tahu kenapa ...~


Masuk sem tiga kita couple semula rasanya,
Hanya kita saja yang tau, 
kenapa saya nih bodoh sangat hah ?!
senang sangat d permainkan

saya dah lepas semua bf saya .
nak tahu sebab apa ?

saya nak rasa kemanisan cinta tu bersama2 awak je ,
cinta tidak perlu dikongsi ~
tapi
kali ni saya rasa awak Cuma nak mainkan saya semula,
awak dah tak bagi saya tengok hp awak,
awak dah lain.

masih tiada jawapan dpd awak .
 saya keliru pasal hubungan kita .
kita masih couple atau suda clash ?
ahhh kusut !
tiap2 malam saya menangis , saya perlu awak .
bila saya nak lelapkan mata , mesti air mata saya jatuh .
saya teringatkan saat2 manis kita dulu .
saya rindukan suara dan gelak ketawa awak .
mana semua tu wakk ? T_T
bila saya tengok kekasih lain , terdetik perasaan cemburu pulak .
mesti mata saya merah tengok dorang .
mana awak ???? :'(
 saya jalani hidup saya tanpa awak .
hari2 saya suda tidak bermakna lagi .
bila saya tengok lelaki , hati saya memberontak .
saya benci lelaki !
saya benci awak !!

awak tinggalkan nya disni dan pergi bersama orang lain ..
andai dia bisa membahagiakan awak ,
saya takkan ganggu kebahagiaan awak lagi .

HARUSKAH SAYA PERGI ?
mengapa kau pergi 2x
disaat aku mula mencintaimu
berharap engkau menjadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku

menyendiri lagi 2x
disaat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
disaat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
datang dan temui aku
kanku katakan padamu 
aku sangat mencintai dirimu
aku inginkan dirimu
datang dan menemui aku
kanku katakan padamu
aku sangat mencinta

 hari2 saya sunyi .
hanya saya , saya , saya dan sayaaaa ........ 
tapi saya mampu tersenyum lagi didepan mereka
tapi hati saya sudah hancur .
sudah berapa kali saya terluka kerana awak
menangis kerana awak
semua tu kerana awak !
awak sedar tak ?!!
Oh awak takkan pernah sedar apa itu erti CINTA
sebab awak tak pernah nak tahu erti sebuah CINTA SEJATI
andai awak sudah rela melepaskan saya ,
kenapa tidak sedikit pun awak bagi jawapan putus ?
saya masih menunggu dan mencari jawapan itu ..
final dah dekat
last saya ajak awak temankan saya beli kek untuk kembar saya,saya rindu awak tu je peluang terakhir saya jumpa awak.
Time tu saya bhagia sangat sebb awak nak ikot saya, tapi saya sedeih sbb awak bukan milik sya lagi.
tapi hati saya sakit , otak  jem .
apa yang perlu saya buat nie ?! :'(
tiap2 malam saya teringatkan awak .
awak2 , boleh tak putarkan masa ??
saya teringin sangat nak tengok awak .
pleasee awakkk , saya merayu datanglah kepada saya .
saya hanya nak tengok awak walaupun sesaat .
saya nak cakap saya sangat mencintai awak .
then , kalau awak nak tinggalkan saya masa tu pun saya dah boleh terima .
at least saya dah bagitau cinta saya kat awak ,
even dah beribu kali saya bagitau kan .
fikiran saya bercelaru sekarang !
buat apa saya nak ingat lelaki yang tak pernah ingat saya pun ?
andai awak bahagia , saya hanya mampu melihat kebahagiaan awak dari jauh .
semoga berbahagia diatas penderitaan saya ~

mungkin ini pembalasan pada saya yang pernah mainkan hati lelaki .
dan saya berjanji pada diri sendiri ,
saya akan jadi fara yang dahulu sebelum awak kenal !
fara yang jahat pada lelaki ..~
dan malam tu jugaklah saya menjadi seorang PLAYER kembali .
saya jadi macam dulu kerana awak 
sebab awak yang ubah saya jadi setia , 
maka awak jugak paksa saya ubah diri saya jadi curang . .

sekian ;)




8 comments:

  1. amboi, panjangnyaaaaaaaaaa cerita cinta.

    ReplyDelete
  2. i love ur story dear..really do..

    ReplyDelete
  3. panjang nyerrr... xlarat nk bace.. >.<''

    ReplyDelete
  4. wow...but if u want him too right now,it doesn't mind babe..don't hurt your heart by doing this.i understood u'r feeling cozz i ever faced it before.
    x slh kalau kite mncube n usaha skali lg..explain la dkat dy pkare sbnrnyer..huhu..btw smoge bhgia yer...:DD

    ReplyDelete
  5. Sabar je ,lebih kurang cerita saye

    ReplyDelete
  6. jgn kerana lelaki kita berubah menjadi jahat...
    even mcm mna laki tu buat pon kita kena ada pendirian diri..
    kalau dipermainkan sklipun...1x kita permainkan org 10x kita akan pembalasan yang sama dan xkan penah rasa bahagia..

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...