KaWan ;)

Farah Diana
7 May 1991
Selangor
Bachelor of Accountancy, UiTM KBM
My tears are still falling from my eyes, this is not about wishing you'd come back to me, and it is not about wishing someone would notice me. This is about surviving. This is about simply getting through tomorrow.

Wednesday, July 27, 2011

Cinta Jarak Jauh ;)

Assalamualaikum.. 
Aku dan bf adalah pasangan cinta jarak jauh, dipisahkan oleh bukit-bukau dan gunung-ganang dengan jarak menjangkau ratusan kilometer. Orang kata cinta jarak jauh ni tak tahan lama, so far alhamdulillah hubungan kitorang masih bertahan. Dekat atau jauh bukan kayu pengukur untuk menilai keteguhan sesebuah hubungan. sayang aku untuk bf takkan berubah, ahemmm…Jarak bukan penentu, laki bini yang tidur sekatil, bersentuh kulit pon boleh bercerai, inikan pula kapel hingusan. Apa yang penting, kita saling memahami pasangan masing-masing..

Tak dinafikan hubungan jarak jauh banyak cabaran, susah nk handle. Sabar jela, kalo takut dilambung ombak, jangan berkapel di tepi pantai. Cinta jarak jauh ni bila timbul krisis, susah nk setel face to face. Dapat jumpa pon kejap je...time study,bile cuti sem or da abis belajar nanti..herm..Itu belum ditambah dengan masalah jiwa rindu dendam dan sebagainya. Bila berjauhan, macam-macam fikiran negatif yang datang, risau pasangan masing-masing curang di belakang. Lagi tak boleh blah time datang rasa sunyi ..huhh sabo jela ;(

Jangan tak tau, hubungan jarak jauh pun ada juga kelebihan...

~> Date orang yang kapel jarak jauh lebih bermakna. Dating kerap macam makan nasi, hilang la feel-nya..

~> Pasangan yang berjauhan terhindar daripada melakukan maksiat, hendak dicapai tangan tak sampai. Kan dah selamat satu slot dari diisi dengan dosa.

~> Ruang untuk diri sendiri...korang ley enjoy ngan membe tanpe 24/7 layan bf @ gf korang ;p

~> Peluang menilai kejujuran kesetiaan diri dalam percintaan... Kapel jarakjauh lebih cenderung untuk berlaku curang. Tabik spring pada diri sendiri sekiranya anda mampu kekal jujur dan setia. Dan ‘Boo’ pada diri anda skiranya fail dalam bab ni, sebab itu tandanya anda hati busuk... ;p

Dalam cinta jarak jauh, ada dua jenis sayang. Samaada betul-betul disayangi ataupun hanya disayangi sebagai ‘spare part’ sahaja. Bertuahlah jika anda BUKAN dari golongan ‘spare part’, bukan senang nk maintain sayang utk orang yang physically tak wujud depan mata. Itu tandanya korang disayangi bukan semata-mata kerana sifat fizikal korang.

Jarak yang wujud dalam hubungan cinta jarak jauh bukanlah untuk selama-lamanya. Kalo sepanjang hayat nk berjauhan, baik bercinta dengan makhluk dari galaksi lain.! Dugaannya bukanlah berapa jauh jarak, tapi berapa lama harus berjauhan. Ia mengajar erti rindu dan kesabaran, ia menguji tahap kejujuran, kesetiaan dan kepercayaan, itulah cinta jarak jauh..! thats all.. byebye ;)

18 comments:

  1. masuk akal juga ye..slame ni ak xpnh trfikir pn..yela..dh biase couple jarak dekat..ehehehe..

    ReplyDelete
  2. yup2.. couple jarak jauh best. seriously tak tipu. :)

    ReplyDelete
  3. dan mencabar ! haha .sesuai utk org suka kan cabaran .haha

    ReplyDelete
  4. ecececeeyy..hope everything will be fine till the end^^ haha..

    tpi mane tau laki bini sentuh kulit?ntah2 diorg tidur pakai baju >,<"

    ReplyDelete
  5. huhu cpl jaoh byk bbaran ;)
    gRrrr ijamm... HA3 i noe lah..hik3.. eleyhh hang wat2 xtau plak yew...

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. kalo suke org yg berada jauh cam ne?

    ReplyDelete
  8. cinta jarak jaoh mmg bnyk dugaan.yg pling pntg kejujuran dan kepercayaan.akan goyang n akhirnya runtuh sebuah hubungan sekiranya tiada pegangan antara setiap pasangan.

    ReplyDelete
  9. cinta jarak jauh, jasad jauh, hati dekat selalu... ameeen... ;D

    ReplyDelete
  10. sy pun cinta jarak jauh gak...dah bbulan x jmp...huhuhu

    ReplyDelete
  11. org kate bsusah2 dulu bsenang2 kedian.. ms stdy kne bjauhan.. t da kawen da kje pandai2 la handle duk bersama.. kan? :)

    ReplyDelete
  12. terbaik... jadi tuan blog sarankn semua org untuk bercintan jarak jauh bukan dekat yer kawan2..

    latest entry Adab-adab di Bazar Ramadhan & Bila Perempuan KENCING BERDIRI

    ReplyDelete
  13. saya pun jarak jauh!hee sokong hindar maksiat :)

    ReplyDelete
  14. semoga korang berkekalan ye. sukanya tengok orang bahagia :)

    I Love Herbalife

    ReplyDelete
  15. moga berjaya harungi hbgan jarak jauh =D

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...